Vilnius (2014 m. sausio 24 d.)

Šiais metais pirmą kartą surengtuose Baltijos šalių metų automobilio rinkimuose, kuriuos rengė žurnalo „Top gear“ Baltijos šalių redakcijos, vieną iš nominacijų laimėjo „Kia“. Naujasis „Carens“ modelis buvo nepralenkiamas vienatūrio kategorijoje.

22 automobiliai praėjusių metų pabaigoje važiavo iš Lietuvos sostinės Vilniaus iki Estijos sostinės Talino ir stojo įvairiuose trijų Baltijos šalių miestuose. Tuo metu juos bandė ne tik žurnalistų komisija, bet ir paprasti žurnalo skaitytojai bei kviestiniai svečiai. Kiekvienas komisijos narys automobilius turėjo vertinti balais nuo 1 iki 10.
Šiuose rinkimuose „Kia“ automobilių markę atstovavo du praėjusiais metais mūsų rinkoje debiutavę automobiliai: šeimyninis vienatūris „Carens“ ir sportiškas hečbekas „pro_cee‘d GT“.
Automobiliai buvo renkami net dvylikoje kategorijų ir vieną jų – metų vienatūrio – laimėjo naujasis „Carens“ modelis.
„Labai džiaugiamės, kad „Carens“ sulaukė tokių palankių vertinimų ir tikimės, kad šis laimėtas titulas padės pirkėjams lengviau apsispręsti, kuris vienatūris yra tinkamiausias šeimai“ – atsiimdamas apdovanojimą sakė „Kia“ automobilių pardavimo vadovas Baltijos šalims Margus Ilus.
„Carens“ Baltijos šalių rinkoje debiutavo praėjusių metų pavasarį ir iš karto susilaukė šiltų pirkėjų vertinimų dėl puikaus kainos ir kokybės santykio. Automobilis ne tik itin erdvus ir patogus šeimai, tačiau pasižymi ir pagirtinomis eksploatacinėmis savybėmis. Be to, „Kia Carens“, kaip ir visiems kitiems „Kia“ automobiliams, suteikiama net septynerių metų garantija. Tai ilgiausia garantija tarp visų naujų automobilių.

Nuotr.: „Kia“ automobilių prekybos vadovas Baltijos šalims Margus Ilus (kairėje) atsiima apdovanojimą iš „Top gear“ leidėjo Baltijos šalyse Ovidijaus Lukošiaus rankų.