B segmento krosoverių pardavimai Europoje siekia apie 1,1 mln. – 7 procentus visos rinkos. Sparčiai augantis segmentas privilioja naujus žaidėjus ir vienas jų – korėjiečių „Hyundai-KIA“ koncernas. Neseniai „Hyundai“ pristatė nedidelį krosoverį „Kona“, o KIA Amsterdame antradienį visam pasauliui pristatė savo naujovę – „Stonic“.

Iš įvairiausių pasaulio vietų į Europos vidurį susirinkę žurnalistai neturėjo galimybės išbandyti naujojo „KIA Stonic“ – gamintojas tik parodė, kaip šis modelis atrodo, ir leido jį pačiupinėti. „B segmento SUV rinka 2020-aisiais turėtų pralenkti C segmento SUV modelius – tuomet vienas iš dešimties Europoje parduodamų automobilių priklausys „Stonic“ segmentui. Šis segmentas pritraukia įvairiausius žmones – 21 proc. klientų prieš tai turėjo supermini modelius, 15 proc. – šeimyninius hečbekus“, – pristatymo metu sakė „KIA Motors Europe“ Operacijų vadovas Michaelas Cole‘as. Jis įsitikinęs, kad „Stonic“ susilauks sėkmės dėl unikalios KIA suteikiamos 7 metų garantijos, gamintojo įvaizdžio, patrauklaus dizaino ir augančio B segmento krosoverių sektoriaus.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gazas/naujiena/autorinka/kia-pristate-nauja-krosoveriu-zvaigzde-stonic-220-814884